HATAY'DAN HABERLER

24-26 Mart tarihleri arasında yeniden Hatay'daydık. Birçok ilçe ve merkeze ziyaretlerde bulunduk.

Kadın, erkek ve çocuklar için sıfır giyim eşyası, gıda ve hijyen malzemesi kolileri, kırtasiye, oyuncak vb. malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, onlarla sohbet etme ve yeni ihtiyaçlarını tespit etme fırsatımız oldu. Ve gördük ki bölgedeki insanlarımızın malzeme ihtiyacının yanı sıra şu anda en büyük ihtiyaçları psikolojik destek.

Ziyaretimizin en önemli aşamalarından bir tanesi ileriye yönelik bölgede yapacağımız psikolojik destek çalışmalarının temelini atmak ve iş birliği yaratmak üzere Hatay Psikologlar Derneği ve Arsuz Kültür ve Turizm Derneği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar oldu.

Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde saha çalışmalarımıza hızlıca başlamak üzere kısa ve uzun dönem planlarımızı oluşturduk.

Ziyaretimiz sonrasında, bölgede en önemli ihtiyaç olan barınma için konteynır temin etmek, okullaşma oranını arttırmak üzere çalışmalar yapmak ve psikolojik destek faaliyetlerimizi hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Deprem bölgesine destek çalışmalarımız sizlerden ve tüm dostlarımızdan aldığımız güç ve destekle devam ediyor.

Bu süreçte gösterdiğiniz hassasiyet ve verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

RAMAZAN İÇİN GELEN BAĞIŞLAR YERLERİNE ULAŞTI