• Ä°nternet sitesinin düzgün bir ÅŸekilde çalışması (ÖrneÄŸin sitenin içerisindeki metin, fotoÄŸraf, baÄŸlantı gibi içeriklerin ilgili yerlerde bulunması)

• Ziyaretçiler için daha kiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ ve daha ilgi çekici bir deneyim sunulabilmesi (ÖrneÄŸin tercihlerinize özel hizmetlerin sunulması)

• Ä°nternet sitesinin geliÅŸtirilerek optimize edilmesi (ÖrneÄŸin hata bulunan veya tercih edilmeyen sayfaların iÅŸler hale getirilmesi) ve

• Ziyaretçilerin tercihlerinin hatırlanması (ÖrneÄŸin, Ä°nternet sitemize giriÅŸ yaparken girdiÄŸiniz bilgiler, dil ve diÄŸer tercihler)

• Ziyaretçilerin ürünlerle ilgili tercihlerinin tutulması (ÖrneÄŸin, sepetinize eklenen ürünün sayfa yenilendiÄŸinde sepetinizde kalmaya devam etmesi)

• Kamu güvenliÄŸine iliÅŸkin ÅŸekilde site gezinme hareketlerinin tutulması

Cihazınızdan alınan bilgiler nasıl kullanılıyor?

Ayrıca, internet sitemizde yer alan yazı, haber ve diÄŸer sekmelerde yer alan içerikleri ziyaretleriniz sırasındaki tıklama sıklığı ve ziyaret edilen sayfalara iliÅŸkin kullanım verilerini anonim hale getirmek suretiyle istatistiki amaçlarla kullanırız. Ä°nternet sitemizi kullanabilmek için çerezleri kabul etmek zorunda deÄŸilsiniz fakat bu durumda kullanıcı deneyiminizin kalitesi düÅŸebilir. Çerezleri silebilir veya engelleyebilirsiniz fakat bu halde internet sitemiz olması gerektiÄŸi gibi çalışamayabilir. Çerezler üzerinden topladığımız verileri kimliÄŸinizi belirlemek amacıyla kullanmayız. Çerezler bu Politika`da belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz ve veri koruma mevzuatına aykırı olarak iÅŸlenmez.

​

• Internet Explorer

1. Masaüstünü açın ve görev çubuÄŸunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
2. Araçlar düÄŸmesine ve Ä°nternet seçenekleri'ne dokunun veya tıklayın.
3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar'ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düÄŸmesine dokunun veya tıklayın.

• Microsoft Edge

1. Microsoft Edge tarayıcınızın saÄŸ üst köÅŸesinden üç nokta iÅŸareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.
2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek ÖÄŸeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediÄŸiniz bölümleri seçin.
3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. Ä°stediÄŸinizi seçerek temizleme iÅŸlemine baÅŸlayabilirsiniz

• Google Chrome

1. Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
2. SaÄŸ üstte DiÄŸer Ayarlar'ı tıklayın.
3. Altta Gelişmiş'i tıklayın.
4. "Gizlilik ve güvenlik"in altında Ä°çerik ayarları'nı tıklayın.
7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın

• Mozilla Firefox

1. Firefox Menü düÄŸmesine tıklayın ve Seçenekler'i seçin.
2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve GeçmiÅŸ bölümüne gidin.
3. Firefox ayarını geçmiÅŸ için özel ayarları kullansın olarak deÄŸiÅŸtirin.

• Safari

1. Safari > Tercihler'i seçin.
2. Gizlilik öÄŸesini tıklayın.
3. Web Sitesi Verilerini tıklayın.
4. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil'e tıklayın.

*Opera

1.  Tarayıcınızın “tercihler” bölümüne gidin.